Detailní popis |
Aktivní složkou jablečného octa je kombinace kyseliny octové s vitaminy, minerály a stopovými prvky. Nejvýznamnějšími jsou: vitaminy skupiny B, biotin, vitamin C, jablečný pektin, sodík, draslík, vápník, hořčík, železo a fosfor. Jablečný ocet má blahodárný vliv na mnoho biologických pochodů v lidském organismu. Podporuje proces látkové přeměny a upravuje narušenou střevní mikroflóru. Zvýšením kyselosti v trávicím traktu dochází k postupnému úbytku hnilobných bakterií, které produkují do organismu toxiny. Objem škodlivých látek se postupně snižuje a dochází k přirozené detoxikaci. Zároveň pozitivně ovlivňuje vyměšování i stav pleti. Tím se projeví výrazné antibakteriální a desinfekční účinky jablečného octa. Posiluje také obranyschopnost organismu. Podílí se na snížování hladiny cholesterolu v krvi a tím reguluje výšku krevního tlaku. Přispívá ke zdraví cév a tvorbě červených krvinek. Pektin obsažený v jablečném octu má schopnost zvětšovat svůj objem bobtnáním, navozuje pocit sytosti a snižuje nepříjemný pocit hladu. K jeho utišení stačí menší porce stravy. Usnadňuje tím proces hubnutí a péči o štíhlou linii. Význam má podávání jablečného octa také při revmatických potížích, kloubních onemocněních, infekcích uší, nosu, krku, alergiích, diabetu, při únavě z překyselení organismu. Jablečný ocet může být i prevencí zubních kazů. |
100g obsahuje |
Bílkoviny |
3,91 g |
Tuky |
2,2 g |
Bílkoviny |
3,91 g |
Energetická hodnota |
1406 kj |
|
1 tableta obsahuje |
|
Doporučené dávkování |
1 – 2 tablety denně. |
Neobsahuje |
Lepek, cukr, škrob, barviva a konzervanty. Vhodné pro celiaky. |